Genealogie van familie in herinneringsmonument

Geplaatst op 28-03-15

MonumentIn het voorjaar van 2011 zijn door de Gemeente  Emmen een 350-tal graven geruimd op de Algemene Begraafplaats in Erica. Het betrof hier blok V.
De “Historische Kring Erica” (HKE) heeft zich, door tussenkomst van de Gemeente Emmen, ontfermt over een aantal vrijgekomen grafstenen. Met als doel deze stenen op te knappen en deze te herplaatsen op deze begraafplaats. Meerdere grafstenen hebben volgens de HKE een (Cultuur) Historische waarde.
De “Helpende Handjes“ zijn er in geslaagd e.e.a. te realiseren .
Het resultaat mag er zijn, dachten wij.

Ook maakte Johan Hemel, de coördinator van de Werkgroep Helpende Handjes, een fraai boekwerkje over het de gehele uitvoering van dit project met hele interessante gegevens over de “begraafcultuur” in onze streek in de vorige eeuw en voorbeelden daarvan aan de hand van de grafmonumenten  van enkele personen die ooit begraven lagen in voornoemd vak V.

U kunt hier onder uw eigen pdf formaat van dit boekwerkje openen en downloaden

Herinneringsmonument Algemene Begraafplaats Erica

Verder treft u van 32 van deze personen de Genealogische gegevens aan, samen met de bijbehorende- opgeknapte- grafstenen.

Het herinneringsmonument kunt u vinden direct aan de rechterkant, ingang Havenstraat.

De Historische Kring Erica hoopt op deze wijze een bijdrage te hebben geleverd aan de gemeenschap van Erica om de historie van de Algemene Begraafplaats levend te houden.

Werkgroep HKE – “Helpende Handjes”