Historische Kring Erica

De doelstelling van de HKE is de verdieping en uitbreiding van de kennis op het gebied van de lokale en regionale geschiedenis van Erica.

Dit doel wordt nagestreefd door het instellen en onderhouden van Werkgroepen die.
·         Onderzoek doen naar de historie van Erica en activiteiten op historische en aanverwant gebied organiseren.
·         Externe contacten leggen en onderhouden
·         Meewerken aan projecten van historisch belang
·         Informatie over de historie van Erica verstrekken aan belangstellenden
Dit alles wordt bewaard en vastgelegd voor het nageslacht. Veel van deze informatie kunt u, naarmate de tijd vordert, terug vinden op deze website en zal ook per digitale nieuwsbrief verspreid worden onder onze donateurs.

Bewaren en vastleggen voor het nageslacht.

Het is voor de toekomst van groot historisch belang dat informatie, welke meestal slechts in familiekring bekend is, behouden blijft.
Steeds maar weer blijkt dat het “historisch Erica” gewoon vaak bij u in een oude schoenendoos op zolder ligt te wachten tot dat het nageslacht het nietsvermoedend “opruimt”.
De oudste nog levende generatie is de generatie die het oude Erica nog hebben gekend en meegemaakt.
Laat hun verhalen en anekdotes niet verloren gaan, neem contact op met de werkgroep en neem uw foto’s, kranten (knipsels), advertenties, brieven, notities, akten, rekeningen, enz. mee.
Hebt u nog een schoenendoos vol oude foto’s of andere spuillen op zolder of in het kabinet staan, denk dan niet: “Dat is toch niet interessant voor andere mensen of het nageslacht.”
Nee, neem even contact op met  Bert Fonk 0591-632626, die bijna dagelijks in ’t Schienvat te vinden is, en hij maakt graag een afspraak met u om het vervolgens samen met u eens te worden over de inhoud van uw “schoenendoos”.